L-arginin, vücudun proteinlerinin bir parçası olan bir amino asittir. İlk olarak acı bakla tohumlarından, 1886'da diğer amino asitleri de izole eden ve biyokimyanın öncülerinden biri olan İsviçreli agronomist-kimyacı Ernst Schulze tarafından izole edilmiştir.
L - arginin diyette çeşitli kaynaklardan sebzelerden ve hayvanlardan, baklagillerden, etten, balıktan, süt ürünlerinden, fındıktan vb. elde edilmektedir. Böylece diyetimizde arginin içeren yiyecekler bulabiliriz. 50°C'nin üzerinde ısı ile denatüre olur.
Argininin özellikleri ve L-arginin'in faydaları arasında, proteinlerin sentezini ve amino asitlere özgü hormonlar ve enzimlerdeki yapısal rolünü vurgulayabiliriz, L-argininin başka birçok özelliği vardır.
Hücrelerde, nitrik oksit sentaz adı verilen bir enzim, arginin'i sitrülin ve nitrik oksit adı verilen başka bir amino aside ayırır . Nitrik oksit , diğer pek çok işlevin yanı sıra, damar gevşemesini ve damar genişlemesini (kan damarlarının genişlemesi) garanti eden, kan akışının iyileştirilmesine ve vücudun tüm bölgelerine besin sağlanmasına olanak tanıyan bir moleküldür. Bu nedenle, L-arginin bir damar genişletici amino asittir ve bu nedenle arginin'in bazı özellikleri ve L-arginin'in faydaları bu fonksiyondan kaynaklanır.
L-arginin'in damar genişletici etkisinden dolayı bütünleştirici doktorun kontrolü altında yüksek dozlarda alınması, anjina pektorisli kişilerin semptomlarını hafifletiyor gibi görünmektedir.
Yüksek dozlarda, günde birkaç gram test edilen L-arginin alımı (bütünleyici doktora danışın), tansiyonu hafif yüksek olan veya buna eğilimi olan sağlıklı kişilerde olumlu bir etkiye sahiptir. Vücut da ürettiği için esansiyel olarak kabul edilen bir amino asit değildir, ancak önemi nedeniyle bazik olarak kabul edilir.